Трохи неточно, оскільки, наприклад, у Вінницькій області капуста засипана - це каша з пшона, квашеної капусти, гарбуза (у нас кажуть кабака), молока і сметани. Ну а капусняк - рідка страва, але на рідній Вінничині її не завжди готують із пшоном, ще рідше - із томатами.
Кислу капусту промити, залити водою і довести до кипіння. Всипати пшоно і варити, поки пшоно повністю не розвариться, а капуста не зм'якне. Посолити. Картоплю порізати брусочками і додати у капусняк. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у олії до золотистого кольору, додати натерті на крупній тертці моркву і корені петрушки і селери і тушкувати овочі до готовності. Коли картопля буде наполовину готова додати тушковані овочі і готувати все разом до готовності картоплі. Поперчити, подавати, посипавши зеленню.